Fanfar - Davul Zurna projeleri
Kumpanya İstanbul
- Eğlence Orkestrası
- Davul Zurna Takımı
Ahmet Özden Kaba Zurna ile iki farklı proje sunuyor.
Türkiye'nin en ünlü kaba zurna ustası olarak bilinen Ahmet Özden, İlk topluluğu Kumpanta İstanbul'u kuruluşumuz Cafeturc işbirliği ile 2001 yılında oluşturdu.
Kumpanya İstanbul, Türkiye’de Zurnanın lider saz olarak yer aldığı ilk projedir. Bu topluluk ile zurna, düğün çalgısı niteliği yanında sahnelerde orkestraların ana enstrümanları arasına girmiştir.
Cura, orta ve kaba zurna olarak Türkiye’de üç çeşitleri bulunan bu çalgının Trakya’da kullanılan türü kaba zurnadır. Ahmet Özden kaba zurnayı, tarzı ve doğaçlamalarıyla solo saz olarak öne çıkarmıştır. Sanatçı, kaba zurna ile Türk Halk Müziği ve Sanat Müziği eserlerini büyük bir ustalıkla icra etmesiyle fark yaratmaktadır.
Eğlence Orkestrası ve Davul Zurna Takımında, Ahmet Özden’e yetenekli, doğaçlama ustası müzisyenler eşlik ediyor. Türkiye’nin farklı yerel müziklerini kendilerine özgü tavırlarıyla yorumlayan bu iki topluluk geleneksel müziği günümüz doğaçlamaları ile bütünleştiriyor.
Kumpanya İstanbul, Eğlence Orkestrası
Kurulduğunda üflemeli ve vurmalı çalgıların yer aldığı orkestra yurt dışında önemli festival ve kültür merkezlerinin programlarında çok sayıda konser gerçekleştirdi. Topluluğun Fransa’da geleneksel müzik alanında dünyaca ünlü Buda Musique tarafından, 2002 yılında, "Fanfare Tsigane de Thrace (Ahmet Özden & Kumpanya İstanbul)" isimi le çıkan bir albümü bulunmaktadır.
İlk başta altı müzisyenden oluşan topluluk, günümüzde yeni değerli sanatçıların katılımıyla on kişilik bir eğlence orkestrasına dönüştü. Repartuarları, Türk Halk Müziği ve Sanat Müziğinin en hareketli, çoşturan ve seyirciyi büyüleyen melodilerden oluşmaktadır.
Kumpanya İstanbul, Davul Zurna Takımı
Açık hava kutlamalarının vazgeçilmez eğlence müziğini temsil eden davul-zurna geleneği yüzyıllar boyu tüm Anadolu ve Trakya’da kültürel bir zenginlik olarak varlığını sürdürmüştür. Özellikle düğünler, festivaller ve diğer önemli toplumsal kutlamaların vazgeçilmez müzikal etkinliğidir.
Davul ve zurna halk müziğinin canlı ve coşkulu icra edildiği iki çalgı olup geleneksel müziğin eğlence repartuarına sahiptir. Yapılan herhangi bir kutlamada, davul-zurnanın enerjik ritimleri, halkın coşkulu dans etmesi ve eğlenmesi için harika bir ortam hazırlar.
Davul-zurna ekibi, genellikle müziğini sokakta icra eder, Düğünleri coşturur, meydanlarda halka halaylar çektirir, yürüyüş alayının başını çeker ve her ortamda katılımcıları güzel bir atmosferde eğlendirir.
Karagöz Sanatevi, bu geleneğin yaşaması için Ahmet Özden ile büyük bir davul zurna takımı projesi üzerine çalıştı. Bu kapsamda, Kumpanya İstanbul Davul Zurna takımı ; büyük etkinlikler, gösteriler, festivaller, şehir bayramları, sokak gösterileri ve açılışlar için tasarlandı.
Topluluğun müzisyen sayısı etkinliklerin büyüklüğüne göre değişmektedir. Projemizde; on müzisyenden, otuz müzisyene kadar sanatçının yer alabileceği muhteşem bir davul-zurna gösteri ekibi öngörülmüştür.
Fanfar - Davul Zurna projeleri